maandag 2 mei 2011

Yola

OEI, wat is het al weer lang geleden dat ik geblogt heb.
Sorry!! Maarja, druk met de normale dingen enzo. Je kent het vast wel.

Met Yola (Jooltje Viooltje volgens Imke) gaat het goed.
Het liefst zit ze de hele dag in de wei om muizen te vangen. Maar ja, dat mag niet. Want als ze dat mag, moet ik ook niet vreemd opkijken als ze straks zelfstandig konijnen, kippen en andere spul gaat pakken. Dus ik ben hard bezig om het niet toe te staan. Maar ze vind het zo leuk, en ze staat zo geconcetreerd bij een muizenhol.....
Maar nee, volgens mijn curcusleider mag ik dat niet toestaan. (hij heeft gelijk)

Maar verder doet ze het goed. 1x roepen en ze is er. Vorige week is ze mee geweest om te wandelen voor Stichting hulphond.(http://www.wandelvoorhulphond.nl/)
Dat was op een recreatieplas bij ons in de buurt.
Er deden 1700 andere honden mee, en wat ik zelf niet verwacht had. HET WAS HARSTIKKE LEUK.

Volgende keer doen we weer mee.

Yola is op konininnedag ook meegeweest naar diverse markten en ook naar een optocht.
Dan vindt ze het nog wel erg moeilijk om netjes naast me te lopen.  Omdat we veel te weinig wandelen in gebieden waar meer mensen komen, kent ze dat ook nauwelijks. Ze wil naar elke hond en elk kind toe. En tja, dat mag niet. Maar na een paar flinke correcties ging het heel goed. De optocht  deed haar niets. Ze ging lekker bij me liggen.
Bij die optocht kwamen we nog vage kennisen tegen. Even kletsen en zo. Zegt die vrouw: mijn zoon heeft vorig jaar ook zo'n hond gekocht. KIJK, daar lopen ze. Dus ik kijk, en zie een zwarte Lab lopen. Ik kijk wie er aan de andere kant van die riem zit, en wat denk je? De mentor (Mevr. van het Veld)van Arnout!! hihi Was wel leuk. Ze is een leuk mens. Maar zo streng als ze is voor de klas, zo soft is ze voor de hond. Wel leuk om te zien. De hondjes hebben heerlijk met elkaar gespeeld!

Ik ga nu weer met plezier naar de hondencursus. We zitten (EINDELIJK) een niveau hoger.
 Ik heb afgelopen dinsdag weer wat geleerd. Ik had 4 weken geleden al later willen komem, maar Flip (die de cursus geeft) wilde dit nog niet. Hij had anders te weinig honden in deze groep.
Maar nu is het weer leuk. Ik moet nu echt oefenen met  omkeren. Een bepaald truckje waarbij de hond niet gaat trekken aan de lijn. Nu doet Yola dat erg weinig, maar als je op bekend terein bent, denkt de hond de route vaak al te weten en stapt lekker door. Maar nu dus niet meer.
Ik kan goed merken dat ik deze cursus 10 jr geleden ook al gevolgd heb. En dat ik thuis vaak geoefend heb. Maar zonder cursus kan ik toch ook niet helemaal. Om even weer de puntjes op de i te zetten. Alleen waar onervaren cursiten 10 lessen nodig hebben, heb ik er maar 3 of 4 nodig. Ik weet het, ik klink niet erg bescheiden, maar zoals ik al zei, ik heb die cursus eerder gedaan. Je leert daar om gewoon echt een roedelleider te zijn. En om van je hond een leuke huishond te maken.  Ik weet niet precies hoeveel diverse curusen hij geeft. Ik vind het alleen heel erg leuk om op deze manier met Yola iets te doen.

Vorige week even met de dames Bo en Yola (en natuurlijk Imke) naar de dierenarts geweest. De labjes moesten weer ontwormd worden en die tabletten koop ik sinds een jaar of 3 gewoon bij de dierenarts. Die hebben tenmiste goed spul. Het voordeel van de dierenarts is ook dat ik de honden even daar op de weegschaal kan zetten. Bo weegt 26.9 en is  2 kilo afgevallen. KEURIG. Er mag nog een kilo af, maar echt nodig is het niet. Ze was iets te dik.
En Yola woog 20.1 kilo.  Ook helemaal goed. Ik voer "op het oog" en niet volgens de tabellen.
Als je een hond over zijn ribben aait, moet je de ribben goed kunnen voelen. Maar je mag ze NIET zien En met beide honden is me dat nu gelukt. Yola voer ik nu nog steeds Royal Canin Labrador Junior. (krijg ik nog sponsergelden voor dit zinnetje?) en daarop staat dat ze 395 gram per dag mag hebben. Maar voor Yola is dit dus net te veel. Volgens mij komt ze uit op 350 gram  of zo.
Elke week, na de cursus krijgt ze iets pens en af en toe geef ik mijn honden ook gewoon vuile pens met macaronie. Goed voor de darmen, voor de maag en de hond vind het heerlijk. "MEN' zegt dat ze dan ook minder vuiligheid van straat eten. Tja, zou kunnen.
Zoals ik al zei, honden vinden pens helemaal geweldig, dus af en toe mag het van mij. Dan een dag geen brokken maar alleen pens.

Hoe is het met jullie hond?

groetjes Diana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten