zondag 7 augustus 2011

Vrienden, zwemmen en paniek.

Weet je? We genieten van die hond. Ze is lief, rustig, sociaal en luistert goed. Wat wil je nog meer? Ze heeft een erg belangrijke taak hier in huis, en dat is "voorafwassen". En dat doet ze met haar hele ziel en zaligheid. Zelfs als ze diep slaapt, en de afwasmachine gaat oven, dan springt ze overeind om zich aan haar taak te wijden. Alle borden/lepels enz worden persoonlijk door haar schoongemaakt, zodat ik minder vaatwasmachinepoeder hoef te gebruiken. Is het een nette hond of niet?
In de vakantie mochten we even op Bojo passen. Bojo is een dochter van onze Bo en ondertussen ook al weer 6 jaar. Die honden hebben hier zo veel plezier gehad. Yola en Bojo. Wat spelen, wat spelen. Dan lagen ze weer moe naast elkaar, en dan begint er wel weer ééntje de ander te likken of uit te dagen. Geweldig om te zien!
Yola leren we om 's nachts in de kennel te slapen, en Bojo ging altijd (vrijwillig) met haar mee. Die hebben dus de hele tijd lekker tegen elkaar aangelegen (denk ik). Die gaan elkaar gewoon missen. Bo is al een stuk ouder, ze is 10 jaar, en het meeste spelen is er gewoon uit. Maar Bojo en Yola............ vrienden voor het leven.Wat trouwens ook een feest is, behalve voor Yola, is om met 3 labradors te gaan zwemmen.Geloof het of niet, maar dit is Yola gewoon te druk. Als Bojo en Bo water zien, zeker in combinatie met een tennisbal, worden ze gek. Ze springen direct in het water en als daar toevallig al een hond zwemt, tja, die gaat dan kopje onder.Yola vind zwemmen best leuk, maar dan liefst alleen, lekker rustigDan vind ze zwemmen heerlijk. Als moet ik er eerlijk bijzeggen dat het niet zo'n waterrat is als Bojo en BO

Wat we met een zekere regelmaat deden, was een balgooien met zo'n werpstok.


Dit is zowiezo al leuk, maar met 3 labjes....We moesten gewoon uitkijken voor Bo, we zijn bang dat ze zich nog een keer doodloopt

En na die tijd lekker koel water drinken. Nu moet je weten dat we hier buiten diverse waterbakken hebben staan, met hemelwater en met leidingwater. Maar het water waar je het moeilijkst bij kan, dat is het lekkerste.
En als je veel water drinkt, moet je ook veel plassen.

Vorige week was hier trouwens even paniek in de tent. (en dat gebeurd niet snel).
Ineens kwam Yola niet als we haar riepen. Ze was bang, zo bang, en benauwd, en bang. Ze wilde wegkruipen. ZO BANG. Overal voor. Ze was echt in paniek of zo.

Ik vertrouwde het voor geen meter. Ik herkende de hond niet meer.
Dus toch maar naar de dierenarts om half 9 's avonds. Daar aangekomen, was ze nog steeds zo bang en reageerde zo vreemd. Dhr Kooi heeft haar onderzocht (hart goed, goede doorbloeding, iets in de longen). Waarschijnlijk heeft ze een wespennest of zo uitgegraven, en is ze diverse keren gestoken door die wespen. Ze was in shock.  Ze heeft een anti allergie prik gehad direct in haar bloedbaan, en daar zag je haar iets rustiger van worden. Toen nog diazepam erin (en meegekregen voor anderhalve dag) en ja, ze werd echt rustiger. Dit was een eng avontuur!! en zeker weten wat er nu gebeurd is?? nee dus. Jammer dat ze niet kan praten.

zo, je bent weer op de hoogte. Als je deze blog via blogger leest, zie je ook een 2 leuke filmpjes. Via hyves doen die het helaas niet.

Groetjes
Geen opmerkingen:

Een reactie posten