dinsdag 28 december 2010

Enting en mooie foto's

We zijn net (weer) met Yola naar de dierenarts geweest.
Yola weegt 7.4 kilo en doet het harstikke goed! Van de dierenarts mag ze niet harder groeien dan ze nu doet. Ze is niet te zwaar, maar heeft wel aanleg.
Als een pup (van grotere honden) te snel groeit krijgen ze eerder last van hun ellebogen.
Daarom wil ze graag dat wij de groei goed in de gaten houden.
Over 3 weken terug komen voor weer een enting, en ontwormen en zo. Bo mag/moet dan mee. Die wil ik ook ontwormt hebben en dan is het wel handig dat ik weet hoe zwaar ze is.
Vandaag is het plassen (vaak) mis gegaan. Diverse keren een plas in de kamer gevonden. Vreemd. Gister gaf ze het nog redelijk goed aan!! Is het omdat ze buiten te nieuwsgierig is en dus geen tijd heeft om "leeg" te plassen of heeft ze een blaasonsteking opgelopen? We moeten het eerst even aanzien van de dierenarts. Kan toeval zijn, ineens veel sneeuw gegeten of iets anders. Als ik het niet vertrouw moet ik maar een beetje urine inleveren. Dus ik heb ook maar een leeg plastic spuitje gevraagd om het op te zuigen.  Dan zien we de komende dagen wel.

Nu ik zo aan het bloggen ben, haal ik ook elke dag de foto's van mijn toestel. En wat ik dan tegenkom!!!
Ik ben duidelijk niet meer de enige fotograaf in dit huis. Imke (11) heeft vorig jaar via Sociaal Cultureel werk een fotocursus gedaan. En regelmatig pakt ze nu mijn toestel om de mooiste plaatjes te schieten.
Op een van de foto's zie je dat Yola wel heel dicht bij Bo ligt. Of ze probeert te zogen bij haar? Ziet er wel naar uit. Maar Bo staat al een jaar of 4 droog. En als Bo het echt niet wil dan is 1 grom voldoende.

Ik heb net via Hyves (http://dieks71.hyves.nl/) ook contact met  de baas van River gehad. Hij weegt ook 7.4 kilo en doet het ook al  harstikke goed! Leuk om een beetje contact te houden met elkaar.(voor degene die er nu helemaal niets meer van snappen. Ik blog via blogger.com http://dieks71.blogspot.com/ en die heb ik direct gekoppeld aan mijn hyves account)

groetjes en tot blogs
1 opmerking:

 1. Wat leuk om je verhaal te lezen. En wat een leuke foto's.
  Wij hebben Bobbee ook dinsdag laten inenten (naar aanleiding van een eerder blog hierover van jou ;) )en een ontwormingskuur gegeven. Ook haar gewicht is zoals Yola. Fijn om te lezen hoe jullie dierenarts jullie informatie meegeeft. Die van ons doet dat minder. Ik ga misschien wel naar een ander.
  Wat een toeval dat je dat beschrijft met het plassen. Wij hadden precies hetzelfde. Het ging eigenlijk best goed, plaste regelmatig, en ineens een paar keer binnen. Ook wij dachten aan een blaasontsteking, maar nu gaat het weer goed. Bij jullie?
  Het enige waar wij nog mee zittenis dat Bobbee niet makkelijk van huis mee gaat om te lopen. En als ze dan eenmaal een eindje op weg is, gaat het goed. Een echte spring in het veld. En als ze de weg weer terug weet, is het trekken geblazen. dat vind ik zelf niet zo prettig, dus probeer haar te leren dat trekken niet helpt. Gisteren voor het eerst mee de stad in genomen, ging prima! Bobbee is echt een kadootje voor ons!
  Helaas is mijn lens van mijn fototoestel kapot. Ik moet nodig met een andere camera foto's maken, want ze groeit als kool!
  Groet uit Zeeland!

  BeantwoordenVerwijderen