dinsdag 21 december 2010

Het grote opvoeden is begonnen

pfff ik was even vergeten hoeveel werk het opvoeden van een pup is.
Vannacht heeft ze nog boven in de bench geslapen, maar vannacht ligt ze alleen beneden. Ze is hier zo thuis! Maar dat zal nog wel janken worden.
Gisteren en eergisteren pakten we haar op, zogauw ze wakker was, om haar naar buiten te brengen.
Vanaf vandaag  moet ze mee lopen naar de achterdeur. En als het kan pas als ze zelf aangeeft te moeten plassen. Dat zal dus wel een paar keer mis gaan. LANG LEVE PLAVUIZEN.
Er zijn nog zoveel dingen die ze moet leren!
Eerste dingen zijn zindelijk zijn, en slapen in de bench.
Daarna komen als ik haar roep (en dat doet ze al goed voor een pup)
laag, (ze mag niet springen) en NEE.
Daarna komt de rest wel.
Ik hoop dat ik nog pups in de buurt vind om met haar te spelen. Goed voor haar socialisatie.
Ik heb besloten NIET op puppycurses te gaan.
Al raad ik het echt iedereen aan.!! Met Bo ben ik wel geweest en ik heb er ontzettend veel geleerd! Maar die dingen weet ik nu. Ik heb ondertussen zoveel ervaring met honden opgedaan dat ik het wel aandurf zonder cursus.
Ik weet wel hoe ik een roedelleider moet zijn.
En ik ga straks zowiezo op gehoorzaamheid of zo met Yola. Gewoon omdat het harstikke leuk is om te doen.
Ik denk dat ik dan wel weer naar Flip Tienkamp ( http://www.fliptienkamp.nl/) Misschien ook nog wel op jachttraining. Mijn naam is immers Diana ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Diana_(mythologie)  Godin van de Jacht.

Maar ik heb een vraagje aan andere pup eigenaren die dit lezen. Wat doe jij om je hond goed te laten socialiseren? Ga je op cursus? Doe je het nog anders? Vertel eens!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Diana,

  Wij Drenthenaren: Gerrit, Gerry, Lisa en Daphne hebben jullie afgelopen zondag ontmoet bij Wendie en Alex toen we onze Max zijn gaan halen. Het moment dat we besloten hebben een hond aan te schaffen was ik (Gerry) er heilig van overtuigd niet op puppiecursus te gaan. Ondertussen ben ik van mening verandert, mede door een vriend die Kinoloog is. Het schijnt dat alle puppies en hun kameraden het reuze gezellig vinden. Je hebt zelf de ervaring met jullie Bo. Je hoopt dat er puppies bij jullie in de buurt wonen zodat Yola daar kennis mee kan maken, ik perzoonlijk acht die kans erg klein. Juist op cursus leren pups andere rassen kennen en spelenderwijs elkaar corrigeren,ze socialiseren daar reuze mee, een leuke bijkomstigheid is dat ze veel leren. Meenemen naar markten i.g.g. naar plekken waar zich veel mensen bevinden en andere indrukken kunnen opdoen.

  Onze Max idem goed luisterd, na enkele correctie's weet wat wel en vooral niet mag, hij heel leergierig en allert is, vooral aangeeft wat ie wel of niet prettig vindt. Betekend overigens niet dat zijn wil wet is. Vooral nu, tussen de 8 en 12 weken, leren pups het meest.

  Veel plezier met Yola,

  Vriendelijke groetjes, Gerry.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Diana,
  wij, Petra en Maringe, hebben ook een teefje van Wendie gekozen en hebben haar donderdag 16 december opgehaald. Ons teefje heet: Bobbee. In je tweede blog schrijf je dat jullie de leukste pup hebben uit het nest. Oeps, nu moet ik iets corrigeren, dan heb je Bobbee nog niet gezien en meegemaakt ;).
  Voor ons is het onze eerste hond. Wij wonen in Middelburg, op 7 km van het strand. We hopen dat Bobbee hier, net als ons, veel van zal genieten.
  Wij hebben de Puppywijzer van voor naar achteren gelezen en proberen zo goed mogelijk Bobbee op te voeden. Wij willen wel met haar op puppycursus en kijken nog naar welke organisatie.
  De nachten gaan tot dusver goed! In de bench, in de woonkamer, slaapt ze de hele nacht door. Zo'n 7 1/2 à 8 uur aan een stuk. 's Morgens laten we haar eerst uit en proberen zo 'ongelukjes' te voorkomen. Ze heeft al met aardig wat andere honden uit de buurt kennis gemaakt en dat gaat haar goed af. Ze heeft echter niet aldoor zin om mee te lopen en dat laat ze merken door, vooral tijdens het lopen in onze straat, vaak te gaan zitten en soms piepen. Zuijn we wat verder geraakt, loopt ze meestal vlot mee. we proberen haar met een paar 'snoepjes' wat meer mee te laten lopen in het begin.
  Wat leuk dat je een blog bent begonnen over Yola. Ikzelf heb ook een blog waar ik onlangs een paar foto's van Bobbee op heb geplaatst. Verder gebruik ik het blog vooral om er foto's op te plaatsen van het dagelijkse leven. Mocht je het blog willen bekijken, dan nog een kleine waarschuwing. Ik ben onlangs geopereerd aan 2 nekhernia's en één foto laat het litteken (ketting) zien. Dus niet schrikken (http://viaroof.blogspot.com).
  Ik heb jouw blog inmiddels aan mijn lijst van te volgen bloggers toegevoegd en zal regelmatig het nieuws van Yola volgen ;)
  Mijn vriendin, Maringe, heeft ook een blog. Vooral omdat jij schrijft dat je ex-kankerpatiente bent schrijf ik je dit (http://birdblok.blogspot.com). Zij houdt dit in middels al een jaar niet meer bij.
  We zijn nog benieuwd welke kleur stip Yola had.

  Groet vanuit Zeeland,
  Petra en Maringe

  BeantwoordenVerwijderen