woensdag 22 december 2010

dominant lief ondeugend hondje

Onze Bo is een onderdanige labrador. Daar is ze ook op uitgezocht. Gerrit en Arnout zijn namelijk geen hondenmannen, en dan is een hond snel dominant.
Imke en ik zijn helemaal hondenvrouwtjes en wij kunnen een hond aan. Want wij zijn DE BAAS.
En om die reden hebben we Yola uitgezocht. Dat leek ons een pittige tante.
Tijdens de puppytest, laten ze de pups o.a. schrikken met een paraplu. Yola herstelde zich snel om vervolgens de paraplu aan te vallen. Zoals ik al zei, pittige tante.
Hier ligt een kauwbot in de kamer. Bo doet er niet veel mee, maar ze kan het natuurlijk ook niet hebben dat Yola eraan zit. Bo gromt dan, maar Yola laat zich niet op de kop zitten.
En gromt/blaft hard terug. Alleen als Bo het echt zat is, dan is het 1 bepaalde grom en Yola is weg.

Maar aan het einde van het liedje heeft Yola het bot toch wel.
Arnout begint het steeds leuker te vinden. Hij is GEEN hondenman. Maar wie kan nu zo'n pup weerstaan??Arnout in elk geval niet. Hij geniet! Ruzie met zus Imke wie met de pup mag spelen.
 En zelfs Gerrit gaat op de grond liggen bij Yola. Dat gelooft toch niemand?
Ondertussen heb ik contact met een paar broertjes en zusjes van Yola. Harstikke leuk. We kunnen op deze manier elkaar tips geven, en gewoon lekker op de hoogte houden.
Morgen gaat Yola naar de dierenarts voor haar 2e enting.  Dan is ze beter beschermd en mag ze van mij met "vreemde" honden spelen.
1e kerstdag heeft ze een afspraak met Heiko (6 jr), en de 2e kerstdag met Baby-Bo (een week of 10).
Daarna nog met Mollie (4 mnd) en ga zo maar door.

Nu ligt ze half dood in de bench te slapen.
"s avonds is ze zowiezo kapot. De hele dag spelen, dat is ook vermoeiend!
Na 19 uur haal ik de waterbak weg, zodat ze 's nachts niet zo snel hoeft te plassen. En dat vind mevr maar niets. Ze loopt regelmatig naar de bak toe om dan zeer verbaasd te zijn dat er geen water in zit. Vreemd, net zat die bak nog vol?!

tot Blogs!!

1 opmerking:

  1. Wat een leuk verhaal. Je kan het karakter van Yola al wel herkennen, ze laat het kaas niet van het brood eten. Wij hebben denk ik een soort Bo. Een wat rustige hond die eerst 'de kat uit de boom kijkt". Omdat het onze eerste hond is, wilden we graag een rustige hond. Zoals het er nu naar uit ziet is ze dat ook. Vandaag mee genomen naar een café restaurant aan de kust en dat ging perfect. Ze slaapt dan heerlijk en wij hebben lekker geluncht.
    Groeten weer uit Middelburg en een knuffel aan Yola.

    BeantwoordenVerwijderen