woensdag 23 februari 2011

Verharen

Dan heb je eindelijk besloten dat je een hond neemt. Het wordt een kortharig ras, want je hebt een  hekel aan die hondeharen.
Je besluit om een Labrador te nemen!!!
LEUK!!! (veel leukere honden zijn er niet)
Jij en je gezin GENIETEN van de hond. Totdat..........................
je overal HAREN tegenkomt.
Bij ons is het echt erg.
Bo slaapt normaal buiten in de kennel, ze verliest "normaal' weinig haar. Maar als ze aan het verharen is dan is het ook gewoon niet meer leuk.

Even de kamer geveegd.............


Ik vang de haren op en doe ze in een "pindamantje" voor de buitenvogels. Ze zijn er zo gek mee! Hele generaties koolmeesjes, musjes, pimpelmeesjes zijn al groot geworden in zacht donshaar van Bo
Ik wil nu schapenvet gaan bijvoeren (aan Bo, niet aan de vogeltjes)
Kijk, het verminderd het verharen niet. Dat losse haar moet er allemaal wel uit. Maar het gaat iets soepeler. De hond heeft minder jeuk en ziet er minder dof uit. Want Bo  is op dit moment ook helemaal niet mooi.
Elke dag een eetlepel over haar avondbrokjes. Baadt het niet, het schaadt zeker niet. Heiko (van mijn moeder) krijgt nu al een tijdje elke avond schapenvet en hij is nog nooit zo zacht en glanzend geweest.
Vanavond beginnen we!
En Yola krijgt ook een druppeltje mee, het lijkt me wel erg gezond. Op de verpakking van deze fles staat dat je hem 4 weken achterelkaar moet gebruiken en daarna een rust in bouwen van 4 weken. Oke, zullen we doen....

Wat een ramp al die haren. Gelukkig is het hier maar een dag of 2 heeeel erg. Daarna zie je het alweer minder worden.
Huisdieren zijn ZO LEUK!! Volgende keer toch maar een Japanse naakthond.........

1 opmerking:

  1. Oei... Bobbee is onze eerste hond en we hebben wel gehoord dat ze 2 x per jaar verharen... Dat ziet erg heftig uit op de foto's. En wat een bijzonder idee om de haren voor de vogeltjes te bewaren. Gaan we onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen