maandag 21 februari 2011

De Perfecte hond, nu nog de perfecte opvoeding......

Yola groeit als kool. Eigenaren van broers en zussen zullen dit beamen. Het gaat echt snel. Bijna te snel. Het puppyachtige is er al bijna af. Ze is vandaag (21-02-2011) 17 weken.
Ze luistert goed, gedraagd zich goed. Speelt geweldig, vooral met Bo of Whoopy

Maar ja, het opvoeden....
Alle neuzen moeten wel dezelfde kant op staan.
En als het dan misgaat BAAL ik als een stekker.
Nog even voor iedereen die ons gezin niet kent. IK (Diana) ben Roedelleider. Zeker over de honden. Imke is ook een hondenmens, maar die is 12 en lekker aan het puberen, dus niet neemt niet te veel van mij aan. Jammer voor haar (tenminste, op dit gebied)
Gerrit en Arnout vinden een hond erg leuk, als ze er maar niet te veel last van hebben.

Oké

We hebben een wei achter het huis waar de honden vrij mogen lopen/poepen/plassen.
Nu heeft Yola ontdekt dat achter dat weiland een zandweg loopt waar nog wel eens honden lopen. Zij mag daar BESLIST niet alleen komen, alleen met ons AAN de riem. Ik ben druk bezig Yola dit duidelijk te maken en Gerrit neemt Yola gister mee, DOOR DE VERBODEN ZONE om te gaan wandelen.
GRRRRR Nu heb ik weer een dikke achterstand, want Yola liep dus vanmorgen daar weer.
Reactie van Gerrit, Oja, even niet aan gedacht. NEE! DENK DAN EEN KEER. (dacht ik, heb ik niet gezegd hoor)

Wij hebben vakantie hier. Tulpvakantie of krokusvakantie. Geen idee hoe het heet. Maar ik "mocht" vanmorgen uitslapen.
Kom ik beneden.. EEN BENDE!!
Gerrit had de honden even alleen in de kamer gelaten. Terwijl Yola hyperactief is, na een lange nacht slaap en dus  ondeugend is. Heeft ze haar speelgoed mand, een tijdschrift en een stuk hout kapot geknaagd. Heeft ze dus nog nooit eerder (bij mij) gedaan. Als een pup net wakker is (lees ondeugend) moet je haar in de gaten houden.  Tja dat was Gerrit even vergetenEn daar baal ik dan gewoon van. Want we hebben niet alleen het werk van het opruimen, maar meer dat we weer meer moeten opvoeden.

En nu hebben we wat dat betreft, eerlijk is eerlijk, niets te klagen.
Ze bijt bijna niet, dat ken ik wel heel anders. Ze springt niet tegen mensen op, ze luistert goed en voor de duvel nog niet bang. Ligt dit aan de fokker? of aan mij? Volgens mij een combinatie EN heel veel puur geluk.
Het eten gaat hier trouwens ook steeds beter. Vrat ze een paar weken geleden nog alsof ze in dagen niet wat had gehad, nu eet ze echt wel (iets) rustiger. Ze zit nu op 3x per dag, en dat bevalt heel erg goed.
Vorige week hebben Imke en Amber haar in bad gedaan. We waren tijdens het lopen met de beide honden, een sloot tegengekomen en ze stonken behoorlijk.We hadden een lekker badje gemaakt met warm water maar volgens mij vond Yola dit geen succes


Haar gezicht spreekt boekdelen.!!

Komende week mag ze een dagje naar Opa en Oma. Wij gaan een hele dag uit met de kinderen (Aviodrome) en de honden brengen we dus weg. Diezel, de teckel van een vriend van mijn pa, is er ook. Dat zal wel weer spelen worden! We zullen de bench ook meegeven, want soms moet je Yola echt verplicht laten rusten, anders draaft ze door.

groetjes


1 opmerking:

  1. Ik moest echt even lachen toen ik je blog las. Wat herkenbaar! Die neuzen dezelfde kant, tja da's soms lastig. Als ik de foto's zo zie, heel vervelend.... maar toch ook schattig, toch? Bij ons gaat het net zo. Ze luistert heel goed, en momenteel weer wat minder. Dus gaan we weer wat strenger optreden. Bij ons bijt ze ook niet, is een geweldige hond, maar springt soms wel tegen ons op. Dan is ze zo (te) enthousiast. En wij maar roepen "Laag!!" en houden haar bij de halsband naar beneden, maar dat wil er nog niet goed in. Maar ja, het is nog een pup toch. Hoeft nog niet meteen alles alleen maar goed te doen... Genoten van je verhaal ;)

    BeantwoordenVerwijderen