zondag 27 maart 2011

mien hundtjen

maar weer eens bloggen over "mien Hundtjen".
Zij (eigenlijk wij dus) zitten nu ook op hondencursus. Ik ben blij dat ik niet gegaan ben toen ze 10 weken was. Dat hadden wij inderdaad niet nodig. Ze doet het uitstekend en is soms verder als de pups die wel de hele puppycursus gedaan hebben

Toen onze Bo een pup was, heb ik diverse cursussen bij Flip gedaan en gelukkig nog lang niet vergeten.
Een paar uur voordat we naar cursus gaan dan moet Yola in de bench. Ze moet goed uitgerust zijn want het is hard werken voor zo’n jonge hond. Goed uitlaten vlak voor de tijd en dan naar binnen.
Even spelen, wachten op je beurt, af liggen, zitten, voor komen, apporteren, naast lopen, vooraan, ehmmmm en nog veel meer dingen die ik even niet meer weet. Ik leer er om een goede roedelleider te zijn en hoe ik mijn hond dingen kan laten doen die ik wil. 
En, zoals ik al zei, het gaat erg goed. Ik loop alleen nog veel te weinig met haar, maar als het goed is krijg ik over 2 weken steunzolen, en dan wordt dat lopen wel weer leuker.
En is ze verder ondeugend? Tja, soms. Mijn paastak wordt elke keer iets kleiner.

 Ik heb een mooie tak in de kamer neergezet, bloeiend hout bij in de pot gedaan, maar daar kan Yola toch echt niet afblijven.
Alle lage takjes en eitjes zijn al weg. En als ik mevrouw nu maar kan betrappen!!! Maar nee hoor, dat lukt dus niet. Ik heb 2 flesjes gevuld met steentjes in huis staan. Als Yola dan iets stouts doet, dan gooi in zo’n fles naar haar. Maar ook dat lukt bijna niet.
Naar mij luistert ze trouwens wel ontzettend goed. Als ze achter in de wei is, en ik roep haar dan komt ze aanrennen!! Zo hard als ze kan.
Als Gait haar roept, tja, als ze zin heeft komt ze, heeft ze geen zin, komt ze niet.
Ligt niet aan Yola hoor, Gait moet gewoon ook met haar oefenen en daar heeft hij geen zin in.


Veel labradors zijn als kleine pup al helemaal gek van water. Anderen moeten het eerst leren leuk te vinden. Net als Yola. Omdat Bo water helemaal geweldig vind, leert Yola het gelukkig wel. Als we bij de sloot zijn, loopt Bo gewoon in het midden door de sloot. Yola springt van de ene naar de andere kant,  maar zo gek op water als Bo? Nog lang niet. Ik hoop dat het nog komt, het is wel ontzettend leuk.
De auto vindt ze wel helemaal geweldig. Liefst voorin op de bijrijdersstoel. (goed vast aan de autogordel) en het raam ver open. Ze steekt haar hele kop uit het raam en kijkt voor zich. ZE GENIET. en wij dus ook

Tot slot nog leuke foto’s en nog een blogtip:

Diana's hersenspinsels
tot blogs!

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig leuke foto's en filmpje. Echt leuk hoe Yola in het water springt om op Bo terecht te komen ;)) Leuk hoor dat ze beiden samen kunnen optrekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IĆ¢€™ve recently started a blog, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

    cialis

    BeantwoordenVerwijderen