zondag 19 juni 2011

LABRADORPUBER

Ach ja, Yola. Het is echt een leuk/lief beest. En een ECHTE labrador. En ook een ECHTE puber.
Goeide combi! Tel daar bij op dat ze hier vaak buiten lopen (ook alleen) en het resultaat:
Ze Sloopt.
Mijn tuinslang is aan gort gebeten, een paar (plastic) bloembakken, een tak in een pot. En zo veel kleine dingen meer.
Dit kan ik wel voorkomen, maar dan moet ik haar altijd en overal in de gaten houden. En dat wil ik niet.
Maar extra goed op haar letten kunnen we natuurlijk wel.
Het gaat verder harstikke goed. Ze slaapt regelmatig in de kennel en dat vind ze wel leuk.
Volgens mijn hondentrainer moet ik haar alleen in de kennel doen, dus zonder Bo. Anders hangen ze te veel aan elkaar en Yola moet aan mij hangen. Ach, ja. Ik geloof hem wel dus ik doe ze niet te vaak samen in de kennel, maar soms wel hoor. Ik wil haar leren dat ze er soms alleen in zit, soms met zijn twee├źn. Ik probeer er geen routine in te krijgen.

Maar ja, we hadden het over Yola. Ik moet gewoon bekennen dat ik 3 pubers in huis hebt. Arnout, Imke en Yola.Ze graaft in de tuin en probeert soms een kip te pakken. Maar als ik maar goed oplet komt het wel goed.
Ze krijgt sinds een week of 2 schapenvet en ze glimt als een spiegel. Ze weet ook heel goed hoe ze mensen kan bespelen. Ze weet precies wat ze moet doen om geaaid te worden. Eigenlijk is dit erg brutaal gedrag!! Bij mij doet ze dat dan ook niet veel. Tja, er is maar 1 roedelleider in huis.

Een tijdje geleden hebben we Boris en eigenaren weer ontmoet. Boris is een pup van onze Bo. Ook al weer 6jr!
De bazen waren op vakantie in de buurt dus daar ben ik even naar toe gereden samen met Yola en Bo.
erg gezellig gehad!  Yola vond het ook erg leuk!!! En Bo vond de kat die ze bij zich hadden erg interesant.......

Water begint ze steeds leuker te vinden. Ze heeft een oude zandbak in de kennel staan waar water in zit. en soms ligt ze daar languit in. Nee, het is nog niet gelukt om daar een foto van te maken, maar leuk is het wel. Ik kan wel een keer een foto maken van haar pootafdrukken die ik daarna in de hal heb..........

Laatst moest ik op 2 hondjes passen.  Zo mooi om te zien!! Ze spelen, spelen en spelen. GEWELDIG.
Er komen hier zowiezo veel honden, en Yola vind ze allemaal even leuk.
Alleen Bert. Van Bert weet Yola het nog niet.
Bert is een lieve Franse Buldog, en hij knort(zoals die honden dat doen) Ook ziet hij er niet uit als een standaard hond. Yola vind het ontzettend interesant, maar ook vreemd. Maar dat leert ze ook wel.

En zelfs onze kat is niet meer bang voor Yola.Yola bewaart gepaste afstand maar wil toch wel erg graag ruiken. En soms vind onze kat dat goed, en soms niet. Yola wil ook wel spelen met hem maar ja, zo gek is de kat echt niet.

op de hondencursus doen wij het harstikke goed. En met wij bedoel ik natuurlijk Imke, Yola en ik. Dan zie je echt dat we al iets ervaring hebben met honden. Ik wil me er ook steeds minder mee bemoeien (moeilijk hoor) en Imke de cursus laten doen. Waarom? Omdat Imke het in haar vingers heeft. Imke die heeft het echt in zich. Alleen dit moet nog verder groeien. Zo mooi om te zien dat Imke het beter doet dan menig volwassene!
tot blogs
Geen opmerkingen:

Een reactie posten