donderdag 23 december 2010

veel beleefd, geen prik

vandaag  is het een drukke dag geweest voor zo'n jonge hond.
Vanmorgen eerst is ze mee geweest naar de dierenwinkel, om kerstkado's te kopen.
Gezellig daar! Allemaal lekkere luchtjes en aardige mensen.
Daarna moest ze even mee naar de kruidvat. Een mevrouw helemaal vertederd.Ik heb er ook zo een!! maar dan in het bruin! zei ze. O, maar dat is mooi, ik zoek nog speelvriendjes om haar goed te laten socialiseren! Die mevrouw vond het ook een leuk idee dus ik heb mijn adres aan haar gegeven. Zij had Pomelie (10 weken) ook bij zich in de auto, dus de honden hebben direct kennis gemaakt.Pomelie vond het maar niets, een andere hond in haar auto.
Maar ik hoop dat die mevrouw belt voor een speelafspraak. Ze wonen redelijk in de buurt dus dat is geen enkel probleem.
Vanmiddag had Imke "generale repetitie' van het kerstspel van de zondagschool. Dus Yola weer mee. Eerst even koffie gedronken bij Mia (waar Yola heerlijk voor de kachel op een zacht kleedje heeft geslapen) en daarna Imke ophalen. Al die kinderen, al die aaitjes. HEERLIJK!
En vanavond ben ik naar de dierenarts ( http://www.dapbeekdal.nl/ ) geweest voor haar prikken. Tenmiste, dat was de bedoeling.
Maar de dierenarts vond haar nog net te jong voor die prik.Een pup krijgt zoveel anti stoffen van moeder mee dat je moet wachten tot ongeveer 9 weken en 1 dag of zo. (wist ik ook niet hoor) Ze heeft Yola onderzocht (ze mag niet dikker worden....)en volgende week terug komen. Netjes vind ik dat van haar. Ze is niet zo commercieel en ze geeft echt om de dieren.
Yola weegt 6.9 kilo en heeft helemaal de aanleg om te dik te worden. We hebben dus echt het advies meegekregen om uit te kijken. Ze mag (van Royal Canin) 235 gram per dag. Maar dat is dus (volgens MIJN dierenarts) vrij veel.
Maar volgende week komen we terug en dan wordt er weer gewogen. En dan zien we wel of we minder moeten voeren of niet.
Tot slot nog een prachtige foto die Imke vandaag van Yola gemaakt heeft
 tot blogs!

1 opmerking:

  1. Wat een leuke foto en wat lijkt ze op Bobbee! Toevallig had ik het er vanavond over om morgen met Bobbee naar de dierenarts te gaan. Gezien jouw verhaal wacht ik daar nu mee tot na de Kerst. Fijn dat je dit op je blog hebt vermeld. Ik ga haar ook wegen, want ik probeer me ook aan de 235 gram te houden en wil liever een slankere labrador dan een dikke. Ben benieuwd. To be continued ;)

    BeantwoordenVerwijderen